Shuntopac shuntgrupper; växlarshuntar

Shuntopac VX, växlarshuntar för värme eller kyla används i anläggningar där olika medier, tryck och temperaturer i primär- och sekundärkretsar önskas vara hydrauliskt åtskilda. De används vanligtvis i anläggningsapplikationer som: markvärme, processvärme, kylsystem, hämtning av frikyla från ventilationsbatterier, återvinningssystem, borrhål etc.

Kopplingstyp och utförande kan variera stort mellan applikationerna. Med varje shuntgrupp i sortimentet presenteras nedladdningsbar teknisk dokumentation. Om du behöver hjälp att beräkna och dimensionera dina shuntgrupper använder du beräkningsprogrammet eller kontaktar vår teknikavdelning.

Shuntopac® Växlarshuntar

Shuntopac växlarshuntar finns med anslutningsdimensioner från DN 20 till och med DN 200 och levereras med varje krets och växlare dimensionerad för aktuellt flöde. Shuntgruppen kan utrustas med ett flertal komponenter av valfritt fabrikat och i ett flertal shuntkopplingar. Växlaren är servicevänligt monterad framtill på shuntgruppen, som i övrigt är utförd enligt beskrivning för respektive shuntgrupp.
Shuntopac Shuntgrupper

Exempel på beskrivningstext uppställd enligt AMA VVS 09

Avser följande modeller av Shuntopac:

Växlarshunt

PSA24

Förtillverkade shuntgrupper för kyla/värme

Shuntgrupp av fabrikat TTM Energiprodukter med rörkoppel i tryckkärlsstål EN 10216-2 i PN10. Kopplingsprincip XX enligt TTM:s standard. Shuntgruppen ska vara utrustad med:

Avstängningsventiler, 4 st.

Injusteringsventiler, 2 st.

Termometrar, 4 st.

Styrventil.

Ställdon. (Ange spänning och signal.)

Cirkulationspump.

Plattvärmeväxlare, placerad framtill på enheten.

Isoleringsskåp med isolering.

Avtappningsdon med slangförskruvning R 1/2”.

Stativ med fotplattor för uppställning och fastsättning i golv.

Anslutningsböjar (Tillbehör, radera vid behov.)

Information

Andra rörkvaliteter samt rostskyddsmålning kan fås på begäran, kontakta TTM vid behov. Kan även levereras med dynamiska inregleringsventiler, flödesregulatorer eller differenstryckregulator. Beskrivning av kopplingsprinciper finns i produktbladet för aktuell Shuntopac.

TTM hjälper gärna till med produktval och dimensionering, kontakta oss på 0480-41 77 40 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Du kan också via länken http://www.ttmenergi.se/shuntopac/dimensionerings-hjalp/ fylla i aktuella uppgifter så gör vi en beräkning och returnerar resultatet som en färdig beskrivningstext.

Ladda ner programtext »

Besöksadress

TTM Energiprodukter AB
Slöjdaregatan 5
393 53 Kalmar

Produktion och godsadress

TTM Energiprodukter AB
Franska vägen 6
393 56 KALMAR

Kontakt

Tel. +46 480 41 77 40
Fax +46 480 109 23
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fakturaadress

TTM Energiprodukter AB
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Org.nr. 556650-9286

Nyhetsbrev