NoXygen® M650 med automatisk vattenåterfyllning


NoXygen® M650

Energiförluster, korrosion och ljudproblem förorsakas framförallt av för hög gashalt i systemvätskan. TTM NoXygen® är en serie helautomatiska, kraftfulla undertrycksavgasare som avlägsnar både fria och bundna gaser med ett högt vakuum ned till -0,9 bar. TTM NoXygen® är anpassad att installeras tillsammans med magnetitfilter TTM MAG 76 och magnetitfilter TTM MAG 54. TTM NoXygen® undertrycksavgasare har gjort sig kända för att vara snabba att installera och enkla att driftsätta och sköta.

Avlägsnar skadliga gaser och återfyller värmesystem

TTM NoXygen® M650 är en helautomatisk och lättinstallerad undertrycksavgasare för behandling av vätskor i värme och komfortkylsystem utan frostskydds tillsatser. Energiförluster, korrosion och ljudproblem förorsakas framför allt av för hög gashalt i systemvätskan.

TTM NoXygen® M650 återfyller systemet till inställt systemtryck allteftersom skadliga gaser avlägsnas ur systemet. Återfyllning av vatten har en inställbar begränsning av påfylld mängd och antalet påfyllningar. Mängden påfyllt vatten och antalet påfyllningar kan avläsas på displayen. Enheten ger från sig en larmsignal när inställt max-värde överskrids.

TTM NoXygen® håller systemet fritt från gaser som är aggressiva och förebygger samt förhindrar gas relaterade problem som förstör systemvätskans förmåga att hämta och avge energi.

TTM NoXygen® kan installeras i befintliga och nya system.

NoXygen M650 är miljöbedömd
Principinstallation med TTM NoXygen® och TTM OFFSET utjämningskärl med pumpexpansion.

TTM NoXygen® undertrycksavgasare passar systemvolymer från 1 m3 till 50 m3. I systemvolymer över 50 m3 eller där snabbare avgasning är önskvärd, kan TTM NoXygen® monteras efter varandra i samlingsledningens returflöde.

 

Principinstallation med TTM NoXygen® och TTM OFFSET utjämningskärl med TTM GeniX® tryckhållningskärl.

ttmSyftet med vätskebehandling genom undertrycksavgasning är att sänka gashalten till en nivå där korrosionen avstannar och systemvätskan återfår sin optimala energibärande egenskap.Tekniska data

Benämning: Specifikation
RSK.nr: 484 26 31
Systemtryck i anslutningspunkt: 0,8 – 5,0 bar
Tryckklass: PN10
Kapacitet, avgasad vätska min. 135 l/h
Vacuumkapacitet under avgasning ner till -0,9
Tillåtna vätskor Vatten utan kemiska tillsatser
Anslutningsdimension DN15
Eldata 1~230 V, 50 Hz
Yttre säkring 10A
Märkeffekt 0,75 kW
Spänning 0,75 kW 1~230 V, 50 Hz, stickpropp
Medietemperatur: 0 – +70°C
Märkström 5,0 A
Anslutning till DUC Växlande potentialfri kontakt
Skyddsklass IP44
Ljudnivå 61 dB
Vikt: 29 kg
BxDxH: 560x250x880 mm
Art.nr 509561

Tillbehör

TTM MAG 54

TTM MAG 54 är en effektiv magnetitfälla kombinerad med partikelfilter. Enheten är primärt avsedd för att installeras tillsammans med TTM NoXygen® undertrycksavgasare.

Visa mer

TTM MAG 76

Magnetitfälla med partikelfilter. Avsedd att installeras med TTM NoXygen® men kan även användas i mindre förorenade system utan avgasning. Skyddar avgasaren och ökar livslängden på systemet.

Visa mer

TTM OFFSET

TTM OFFSET är ett utjämningskärl som används tillsammans med NoXygen® i värme-, kyl- och återvinningssystem som är känsliga för tryckvariationer, t.ex. system med pumpexpansion.

Visa mer

TTM Anslutningsslang

TTM anslutningsslang är en butylslang med flätning av rostfritt stål och invändigt gängade anslutningar klassificerade för tryck upp till 10 bar.

Visa mer

Våra referenser

Simonsland i Borås
När Kanico utvecklar en ny stadsdel i Borås är TTM ansvariga för shuntgrupper i VVS-systemen. Området heter Simonsland och omfattar 60 000 m2...
Jag vill veta mer
Operahuset i Köpenhamn
TTM Energiprodukter var en av leverantörerna till prestigebygget Operahuset i Köpenhamn. Tillsammans med sin återförsäljare lyckades man...
Jag vill veta mer
Kontorsfastighet i Solna
Vid Järva Krog i Solna bygger NCC sitt nya huvudkontor. Det nya huvudkontoret får ett strategiskt och lättillgängligt läge i anslutning till...
Jag vill veta mer