Friends Arena

Tillbaka till referenser
Friends Arena

PROJEKTFAKTA

Sena ändringar i temperaturspecifikationer gav nya flödeskrav som ledde till krav på förändring av shuntgrupperna. TTM anpassade bl.a. styrventilerna i levererade shuntar för en snabb och smidig lösning.

LEVERERADE PRODUKTER

  • Shuntopac, 37 st. för värme och kyla.
  • NoXygen för värme och kyla.
  • Glykolblandningskärl RTB, 4 st.

ÖVRIGT
TTM valdes som underleverantör av shuntgrupper, avgasare och glykolblandningskärl till Installationsbolaget som ansvarade för VVS-installationer för mer än 80 miljoner. Beställare: PEAB.

Shuntgrupper, kompetens och vilja

Friends arena innehåller kilometervis med rördragningar för värme- och kylsystem; 18 fläktrum med bl.a. 37 shuntgrupper för att styra klimat och innemiljö så att artister, idrottare och publik ska få uppleva en komfortabel och trevlig arena. TTM bidrog med kunskap, produkter och kvalificerad problemlösning under hård tidspress, inte minst under semestertiderna 2012. Efter upphandlingen 2010 vann TTM Energiprodukter förtroendet att leverera komponenter till Installationsbolagets systeminstallationer som skulle komma att pågå från januari 2010 till juli 2012. Ett 30-tal shuntgrupper beställdes för att styra flödena i arenans värme- och kylsystem.