Ring oss: 0480-41 77 40 (vard. 08:00 – 16:30)

TTM MAG 76
Magnetit- och partikelfilter

TTM MAG 76 är en effektivt magnetitfälla och ett partikelfilter som huvudsakligen används ihop med TTM NoXygen® och TTM MAG 250 är ett effektivt filter för kraftigt förorenade systemvätskor. Magnetit uppstår i vätskesystem drabbade av korrosion och förkortar livslängden för systemkomponenter som pumpar och ventiler. Pumpar kärvar eller börjar läcka efter att magnetiten nött sönder axeltätningar. Ventiler med fina kanaler sätts igen. Magnetitfiltrering är en viktig del av TTM vätskebehandling. Läs mer om vätskebehandling här.

TTM MAG 76

Magnetit- och partikelfilter

TTM MAG 76 är en effektiv magnetitfälla kombinerad med partikelfilter. Enheten är främst avsedd att installeras tillsammans med avgasare TTM NoXygen®, men kan även användas i applikationer utan avgasning.

När gashalten sänks i ett värme- eller kylsystem lossnar ofta magnetit och andra avlagringar från systemets innerväggar. Dessa ger förslitning på bl.a. pumpar och rörväggar och kan dessutom orsaka igensättning av systemet.

Rekommendationen är att installera TTM MAG 76 tillsammans med TTM NoXygen® om det är känt att det finns magnetit eller andra partiklar i systemvätskan.

TTM MAG 76 avlägsnar effektivt magnetit och andra partiklar från systemvätskan, vilket innebär:

Mindre driftstörningar
Magnetit sätter igen ventiler m.m. och kan även göra att våta pumpar kärvar ihop när de är avstängda.

Ökar livslängden på systemet
Magnetit och andra partiklar har en slipande effekt som nöter på systemet. Magnetiten är magnetisk och dras till magnetfälten i pumpar, där den nöter på exempelvis axeltätningar, vilket ofta leder till läckage.

Skyddar avgasaren
I system med hög förekomst av partiklar förhindrar TTM MAG 76 att avgasningsprocessen försämras på grund av igensättning av avgasaren.


Tekniska data

Modell Anslutning Tryckklass Temperatur °C Material (hus) Vikt kg Magnetitfälla RSK
TTM MAG 76 DN15 PN10 0 – +90 Rostfritt stål 2,5 Magnetstav 564 13 87

Installation

Vid installation i kombination med undertrycksavgasare TTM NoXygen® ansluts TTM MAG 76 mot systemet (½” inv. rörgänga) och monteras sedan direkt på avstängningsventilen på inloppet till TTM NoXygen®.

  1. Magnetstav
  2. Utbytbar filterpatron
    Nylonfilter standard
    maskstorlek 250 µm (micron)
    Artikelnr: u2001217.

Notera: Klämringens gänga skall smörjas in med kopparpasta/siliconfett 1 ggr/år eller varje gång filtret öppnas.

Tillbehör

Filterpatron TTM MAG 76 Utbytesfilter

Utbytesfilter är avsett för TTM MAG 76 magnetitfälla. Filterpatronen är rengöringsbar, men ska bytas om man misstänker att filtret är skadat eller har beläggningar som är svåra att avlägsna.

Slide