Ring oss: 0480-41 77 40 (vard. 08:00 – 16:30)

Glykolblandningskärl RTB 51 är en komplett enhet med vätskebehållare upp till 500 liter, pump och armatur för blandning och påfyllning av vätska i värme- och köldbärarsystem.

Stort blandningskärl TTM RTB 51 – upp till 500 liter

 

Blandningskärl TTM RTB 51 är tillverkat av av rotationsgjuten HD-polyeten och finns i volymer om 200, 300 eller 500 liter. Blandningskärlet avsett för blandning av glykolblandat / etanolblandat köldbärarmedia, solvärmemedia eller värmemedia. Blandningskärl RTB 61-10 används även till utpumpning av brinevätska till kollektorslangar i värmepumpsystem.

Blandningskärlet är platsbesparande och levereras komplett med påfyllningspump och armatur för blandning och påfyllning av vätska.

Bladningskärlet är tillverkat av återvinningsbar, korrosion och kemikaliebeständig polyeten. Blandning sker med hjälp av pumpen när påfyllningsventilen är stängd och blandningsventilen är öppen. När blandningen är klar öppnas påfyllningsventilen samtidigt som blandningsventilen stängs och vätskan pumpas in i systemet. Start och stopp av pumpen sker med strömbrytaren på pumpmotorn. Pumphuset är utfört i rostfritt stål.

Blandningskärlet är främst avsedd för etylenglykol och propylenglykol och etanolblandningar på max 30%. Andra blandningar av köldbärare och värmebärare kan kräva specialutförande av pump eller armatur. Rådgör med TTM.

 

TTM RTB 51 har cylindrisk behållare av rotationsgjuten HD-polyeten i volymer om 200, 300 eller 500 liter. Avsedd för etylenglykol, propylenglykol eller etanol i vattenlösning (max 29,5 %). Större behållare och kraftigare pump finns som specialutförande. Rådgör med TTM.